Menü Bezárás

SCHWITC előadás Sopronnémeti községben

Munkaerő piaci szempontból aktív, vagy aktivizálható célcsoportoknak szóló programok

Jellemzője: gyakorlati, átfogó gondolkodásmódot megváltoztató tanfolyam, ami egyszerűbbé, könnyedebbé teszi a kommunikációt, a munkához, családi élethez való hozzáállást, a konfliktuskezelést, a család és munka egyensúlyának megtalálását és megőrzését.

Ez a tanfolyam első lépésben segít a résztvevőknek interaktív módon megtalálni azt az aktuális játszmamintát, azt a szerepet, amiben életük nagy részét töltik. Ehhez először bemutatjuk azokat a jellemzőket, amik egyik vagy másik létállapotban tartják a résztvevőt. Páros gyakorlatokon keresztül rávilágítunk arra, hogy a reakció nagymértékben nem az egyéntől, hanem sokkal inkább a szocializáción, a neveltetésen, a tanult és átvett viselkedésmintákon múlik.

Előkészítjük a következő szekció munkáját megfigyelve a mintákat, az érzelmi befolyás meglétét és átírjuk a történeteket érzelmek nélkül. A második szekcióban megismerjük, gyakorlatba ültetjük és alkalmazzuk a SWITCH módszert, ami azonnali eredménnyel rávilágít a megoldásra, a konfliktusok oldására és a belső egyensúly folyamatos megtartására. A módszer egyedisége, hogy nem csak a munkahelyi problémákra ad megoldást, hanem a tanultakat azonnal a családi életbe is át tudják ültetni, hozzájárulva ezzel a család-munka egyensúlyához és a teljesítmény növeléséhez.